Vem håller dig om ryggen?

Once you black you never go back. Vad kan jag säga, Mahershala Ali i Moonlight är inte en nyfunnen kärlek. I Storstadskärlek, andra boken i Stockholm Romance, den om begravningsentreprenör Fia Frid och investmentbankiren George Dunkel står att läsa:

Men meningen blev aldrig färdig, för Fia gick in i en vägg. Över henne tornade sig den snyggaste man hon sett upp. Han var som mejslad ur sten, och såg ut som en blandning mellan basketstjärnan Kobe Bryant och och den übercoola svarta lobbyisten i första säsongen av House of Cards. Dessutom var han så sagolikt elegant klädd att Fia inte kunde låta bli att stirra. Inte förrän två evighetslånga ögonblick gått insåg hon att mobilen, som flugit i en båge av krocken, landat i en vattenpöl. Men innan hon hunnit dyka efter hade mannen plöjt sig ner och plockat upp den sorgligt droppande manicken. Med ett leende som aldrig nådde de nattsvarta ögonen räckte han över telefonen, och sa att hon var så vacker att han velat be om hennes nummer. 

”Om inte din mobil just dött. Och jag var gift”, sa han, ryckte på axlarna och försvann in i porten. 

Liksom Fia Frid har jag en synnerligen utmärkt förmåga att emellanåt välja rätt män. Igår blev Mahershala Ali första svarta muslimska man att vinna en Oscar. ”The Academy’s got your back!” ekade över KPFA94,1’s Democracy now och så skämtade de lite om att Trump skulle twittra Oscarshat klockan 5 på morgonen när han bajsar.

Sedan spelade de en uppläsning av George Orwells 1984. Den har varit skrämmande alla gånger jag läst den och den är skitläskig nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sju =