Inte bara kärlek ?/Stryptag ur bakhåll

Jag erkänner: ibland är Romance eskapism. Passionen är liiite hetare, hjältinnorna lägger sig aldrig riktigt ner och dör på badrumsmattan (även om de kan vara nog så bakis), männen de åtrår (åtminstone de hjältinnorna till slut har vett att välja) är tvättäkta riddare som alltid räddar sin älskade ur nöden (bär hennes urtunga smutstvättkorg ner för den vindlande torntrappan, borgar för hennes billån och hämtar Alvedon mitt i natten fastän han också är trött).

Och ibland kryper verkligheten på och tar stryptag ur bakhåll, som när Camilla Randehed bad mig hjälpa till att berätta historien om sexuellt våld under hela hennes  jäkla uppväxt. Hemma, av den man som kallade sig pappa.

Hur jag än krängde från den plågsamma sanningen hade jag inget val.

För ni vet det där om att verkligheten efterliknar dikten, eller tvärtom? Camilla är den ultimata hjältinnan! I hennes kropp växer inte bara familjens tredje gullunge, där bor även en urkraft som gör Camilla till den mesta överlevare jag stött på. Och nu har hon bestämt sig. Med röda naglar och målad mun, långa mörka lockar och världens bästa man, tentor i juridik och en knallblå bil har Camilla börjat berätta.

Varför? För att hon efter 12 års gromning av den man som satts att värna och vaka över henne anmälde honom. Camilla vill hjälpa andra att göra samma sak.

Och jag då? Ibland måste även Just Another Romance Queen skriva annat. Och min hjältinna Camilla är starkare än till och med Pippa Långstrump.

Camilla Randehed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tio =