Inte bara kĂ€rlek 💔/Stryptag ur bakhĂ„ll

Jag erkÀnner: ibland Àr Romance eskapism. Passionen Àr liiite hetare, hjÀltinnorna lÀgger sig aldrig riktigt ner och dör pÄ badrumsmattan (Àven om de kan vara nog sÄ bakis), mÀnnen de ÄtrÄr (Ätminstone de hjÀltinnorna till slut har vett att vÀlja) Àr tvÀttÀkta riddare som alltid rÀddar sin Àlskade ur nöden (bÀr hennes urtunga smutstvÀttkorg ner för den vindlande torntrappan, borgar för hennes billÄn och hÀmtar Alvedon mitt i natten fastÀn han ocksÄ Àr trött).

Och ibland kryper verkligheten pÄ och tar stryptag ur bakhÄll, som nÀr Camilla Randehed bad mig hjÀlpa till att berÀtta historien om sexuellt vÄld under hela hennes  jÀkla uppvÀxt. Hemma, av den man som kallade sig pappa.

Hur jag Àn krÀngde frÄn den plÄgsamma sanningen hade jag inget val.

För ni vet det dÀr om att verkligheten efterliknar dikten, eller tvÀrtom? Camilla Àr den ultimata hjÀltinnan! I hennes kropp vÀxer inte bara familjens tredje gullunge, dÀr bor Àven en urkraft som gör Camilla till den mesta överlevare jag stött pÄ. Och nu har hon bestÀmt sig. Med röda naglar och mÄlad mun, lÄnga mörka lockar och vÀrldens bÀsta man, tentor i juridik och en knallblÄ bil har Camilla börjat berÀtta.

Varför? För att hon efter 12 Ärs gromning av den man som satts att vÀrna och vaka över henne anmÀlde honom. Camilla vill hjÀlpa andra att göra samma sak.

Och jag dÄ? Ibland mÄste Àven Just Another Romance Queen skriva annat. Och min hjÀltinna Camilla Àr starkare Àn till och med Pippa LÄngstrump.

Camilla Randehed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

nitton − Ă„tta =