Hej Michelle, jag har gjort en framtidsplan åt oss, Googletranslejta om du inte fattar allt men länkarna säger det mesta.

img_0024

Han går på repeat nu, my main man. Aldrig tidigare har jag fattat det där med The voice of other fathers. Hur kan en världsfrånvänd liten drottning skänka tröst till sitt folk, en maktlös kung vars bidrag till klimaträddningen är att förbjuda alla badkar, eller en president som faktiskt bara går till jobbet kunna lugna mig? Och ändå har jag aldrig längtat så mycket som efter Barack Obamas empatiska, intellektuella, humoristiska, sorgsna, statsmannamässiga tal till världen efter Mr Stunts låtsaslekar. Om nu vem som helst kan bli president så kan väl alla skicka det här till Michelle Obama:

Hej fina coola roliga Michelle, det vore bra om du kan börja kampanja nu så vi får upp hoppet här ute i världen. Fortsätt gärna använda dina upparbetade kanaler: dansa på Ellens show och shoppa med henne, James Cordens sjungande carpool, bonda vidare med vartenda barn du skänkt kärlek och fått att skratta, hajpa WNBA och abortkliniker för fria val. Kör rasrejset som vanligt: dvs informera om att det bevisligen inte finns några mänskliga raser, bara äkta människor. Jobba för svartas rätt till utbildning och schysta skolor, få varenda kvinna att fatta att alla förtjänar feminism och systerskap för det är motsatsen vi inte har råd med, och hjälp oss att lova sanning till våra barn när vi säger att allt kommer bli bra imorgon.

För det jag är rädd för nu är 1) att alla ska få panik, hata varandra som förrädare och grannar slåss med snöskyfflar. 2) Mr Stunt och hans homies börjar infria sina galna vallöften, säga upp frihandelsavtal så världsekonomin kraschar, leka krig på samma lag som Putin och Erdogan, skrämma människor från sitt land och stoppa andra från att ens drömma om att ta sig dit. Mr Stunts American Dream är inte sann, den påminner mer om Arthur Miller’s Death of a salesman.

Hur mycket älskar vi varandra? Igår var det som om vädrets gudar testade oss här i Sverige. På sin gångväg genom stan, eftersom bussarna stod i diket puttade min ena unge loss en bil, sågade itu ett träd som låg över vägen och skottade sig fram Minstamosterns dörr (sen gick han iofs ut naken och tvingade sin syrra att foto honom på snöbänken, för att spränga Insta men iaf). I San Fransisco stod min äldsta unges lag upp för de som Mr Stunt försöker trycka ner, och spelade i rosa strumpor. Och längs med motorvägarna, där folk satt med frusna kissnödiga barn i fjorton timmar, kom folk med vatten och bullar som mataffärerna skänkte bort.

Snälla Michelle Obama, okej jag erkänner. Jag har en jättelik PresidentCrush på din man, men det är du som kan rädda oss nu. En svart kvinna som ingen hunnit börja hata eller kan skylla massa BS på, som första kvinnliga president, that would be a change. Make America great again, på riktigt. Eftersom ni amerikaner insisterar på det där religionsspåret, just nu the lesser of all evils, kan du  ha den här som kampanjlåt When I lay me down to sleep, I pray my lord my soul to keep. 

image-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =